Fysen på en blings som smaker både jul og glede? Vår heimelaga ribberull får lov til å breie seg på et smørstekt surdeigsbrød, og får selskap av norsk salat, eple-syltet rødkål, senneps dressing og fritert grønnkål.
Heimelaga
meny
HEIM er en Gastropub. Gastro handler om mat. Vår suksess tuftes på det beste av råvarer, både mat og drikke, foredlet av flinke folk.
Årets julemeny serveres fra 7.november men du kan se menyen allerede nå og booke julebord.
Julemeny
RIBBE SANDWICH 239,-
JULEFJØL 239,-
Heimfjøla er pyntet til heilnorsk høytid. Vi begynner med å henge på heimelaga ribberull og vellagret spekeskinke fra Tind, før det fiffes til med oster fra norske gårder. Til slutt dekorerer vi med portvinskokt frukt, senneps dressing, kjeks fra Røros, frukt- og nøttebrød, pepperkaker og små syltede agurker.
PANNESTEKT NORSK JULETORSK 399,-
Vi har samlet det beste av smaker og juletradisjoner fra hele kongeriket. Torsken er dratt opp av en jovial nord-norsk fisker. Potetene kommer fra Solør, og den uimotståelige rosenkålen er fra Gjølberg gård. Vi byr i samme slengen på ertepurè og syltet gulrot og topper det hele med kremet sennepssaus og sprø grønnkål.
HEIMS JULETALLERKEN 449,-
Fyttigrisen for en velsmakende treenighet. Den tradisjonelle julepølsa, grovkvernede medisterkaker og ikke minst vår sprøstekte ribberull av edelgris. Når trioen serveres med rødkål tilsmakt eple og Solør potet, for deretter å toppes med sjysaus og fritert grønnkål, blir det svinaktig godt. Serveres med rørte tyttebær ved siden.
MYK PEPPERKAKE 139,-
Hvor mye jul er det mulig å få inn i en dessert? Vår lune pepperkake mener vi er fasitsvar! Og for å jazze den opp enda noen hakk, serveres den med marinerte tyttebær og vaniljeis.
Kombinasjoner ,-
2-retter med juletallerken og dessert: 549,-
2-retter med juletorsk og dessert: 499,-
3-retter med julefjøl, juletallerken og dessert: 649,-
3-retter med julefjøl, juletorsk og dessert: 599,-
Hovedretter
Heimen får du mat som er ekte, tøff, moderne og ujålete. Slå deg løs og kos deg med dine favoritter i menyen.
HEIMBURGER 265,-
Heimelaga på kjærlighet og suverene råvarer: Grovkvernet høyrygg av norsk storfe, luftig brioche, chipotledressing, salat, tomat, syltede agurker, karamellisert løk, cheddar og fries.
EKSTRA:
BACON 35,-
EKSTRA KJØTT 85,-
BYTTE TIL SØTPOTETFRIES, CHILIFRIES ELLER TRØFFELFRIES 30/35/39,-
BLÅMUGGOST 35,-
EKSTRA DRESSING 35,-
EKSTRA OST 25,-
VEGETAR HEIMBURGER 265,-
Gode burgere vokser ikke på trær, sjøl om de er plantebasert. En heilnorsk vegetar burger fra Naturlig luftig brioche, chipotledressing, salat, tomat, syltede agurker, karamellisert løk, cheddar og fries.
EKSTRA:
BACON 35,-
EKSTRA KJØTT 85,-
BYTTE TIL SØTPOTETFRIES, CHILIFRIES ELLER TRØFFELFRIES 30/35/39,-
BLÅMUGGOST 35,-
EKSTRA DRESSING 35,-
EKSTRA OST 35,-
FISH & CHIPS 275,-
Visste du at Båtsfjord er desidert på topp, både når det kommer til postnummer (9991) og kvalitet på torskefileter. Vi har laget en klassiker basert på sistnevnte: Fritert Båtsfjord-torsk, grønn ertestuing, tartarsaus, karridip, grillet sitron og fries.
BOEUF BOURGUIGNON (BØFF) 279,-
Jada, vi veit det er vanskelig å uttale retten riktig, men bare si du skal ha «Bøffen» så får du noe himmelsk godt: Fransk gryte av norsk storfe, sopp, bacon, småløk i en rødvinsreduksjon, potetmos og syltet gulrot.
BANGERS & MASH 265,-
Annie på Ringebu har peiling på pølser, og vi har peiling på Heimelaga stappe og tilbehør. Kombinasjonen får smaksløkene til å danse jenka i pur glede. Grillede hvitløkpølser fra Annis Pølsmakeri med potetstappe, syltet rødløk og løksaus med red ale. Toppet med sprø jordskokkchips.
PULLED PORK BURGER 269,-
Oversatt til norsk høres ikke «dratt svin» ut som en høydare. Men BBQ pulled pork servert på luftig brioche med norsk salat, røkt majones
og syltet rødkål, er så kriminelt digg at kokken burde vært arrestert. Serveres med fries.
NORSK INDREFILÉT 419,-
Ikke gå glipp av det som er den beste biffen, bare fordi du er usikker på uttalen. Bare si angtrekått til servitøren, så får du en rosastekt herlighet med aspargesbønner, saltbakte neper og småpoteter. Toppes med bakte cherrytomater og rødvinsaus.
NORSK ENTRECÔTE 419,-
Folk bestiller gjerne en medium entrecôte. Det er ingenting medium med denne. En rosastekt herlighet som venter på å gjøre smaksløkene overlykkelige. Heller ikke tilbehøret står tilbake for noe; norske småpoteter, sesongens friske grønnsaker og Heimelaga rødvinssaus.
HEIMBURGER BLUE CHEESE 299,-
Heimelaga på kjærlighet og suverene råvarer: Grovkvernet høyrygg av norsk storfe, luftig brioche, chipotledressing, salat, tomat,syltede agurker, karamellisert løk, norsk blåmuggost og fries.
STEAK SANDWICH 239,-
Ristet surdeigsbrød med rosastekt entrecôte, frisk salat, røkt majones, stekt skogsopp og chimichurri.
KYLLINGSANDWICH 229,-
Kylling møter persillemarinade. Begge fristes. De legger seg på en seng av norsk salat, aioli, bacon, tomat, syltet rødløk og Bufarost fra Valdres, samt et smørstekt surdeigsbrød.Lar du deg også friste?
SPEKEMAT FRA NORSKE GÅRDER 89,-
FOCACCIA MED AIOLI 59,-
SKÅL MED OLIVEN 59,-
LØKRINGER MED BLÅMUGGOSTDIPP 79,-
FRITERT MOZZARELLA MED CHIPOTLEDIPP 89,-
6 STK KYLLINGVINGER MED SOYAOG HONNINGGLAZE 89,-
FRIES 59,-
59,-/ 69,-/ 79,-/ 99,-
Velg mellom vanlig, søtpotet, chilifries (Mi-Su) eller trøffelfries (Mi-E-Su-Mu)
GRØNNKÅLS LASAGNE 239,-
Lasagne holder fest og kjøtt ble ikke invitert, uten at det legger noen demper på stemningen i munnen. Flere lag med pasta, brokkoli, grønnkål og en deilig hvit saus tilsmakt spinat, sørger for gildet og akkompagneres av salat, syltet rødløk og Bufarost fra Valdres.
SKOGSOPPSUPPE 229,-
Heimelaga kremet skogsoppsuppe serveres med Creme fraiche, stekt sopp, jordskokk chips og persilleolje. Suppa kommer til bords akkompagnert av focaccia og aioli.
CHEVRE SALAT 239,-
Hvorfor dra til Frankrike når du finner verdens beste chevrè på Haukeli? Salaten er selvfølgelig også norsk og vendt i honning og senneps dressing. Når du legger til aspargesbønner og bakte rødbeter, samt topper smaken med sprø valnøtter og bacon, er det bare å si velbekomme, eventuelt halleluja.
PANNESTEKT TORSK 399,-
Torsken er dratt opp av en jovial nordnorsk fisker. Sammen med torskefileten byr vi på norske småpoteter og sesongens grønnsaker og topper herligheten med en kremet rødbetssaus.
KONFITERT ANDELÅR 379,-
Denne retten trenger en overflod av tid og kjærlighet for å nå sitt absolutte potensial. Vår andekonfit er av landets mest bortskjemte. Aldeles nydelig servert med potetstappe, glaserte småløk,rødvinsposjert pære og rødvinssaus.
PASTA MED SKOGSOPP 229,-
Går det an å lage digg pasta med sopp? Oh yes! Her har du en vegetarvinner: Fersk pappardelle kommer i en kremet skogoppsaus. Toppes med stekt skogsopp, fritert ruccula og Bufarost fra Valdres.
Småretter
HEIMS CHILI FRIES 79,-
Green chili cheese fries toppet med syltet rødløk.
NORSKE OSTER 99,-
Med tomat- og vaniljemarmelade og kjeks fra Røros.
Tilvalg
BACON 35,-
AIOLI 35,-
CHIPOTLEDRESSING 35,-
TARTARSAUS 35,-
KARRIDIP 35,-
FRIES 59,-
SØTPOTETFRIES 69,-
TRØFFELFRIES 99,-
Fries toppet med trøffelmajones, persille og Bufarost fra Valdres
SIDE SALAD 55,-
Barnemeny
Alle barn får gratis is til dessert!
BARNEBURGER 125,-
Like mye kjærlighet. Litt mindre burger: Hamburger av kvernet høyrygg servert med brød, cheddar, salat, tomat og fries.
BARNE FISH & CHIPS 125,-
Vanskelig å få i unga torsk sier du? Da bør du prøve denne: Fritert torsk fra Båtsfjord som serveres med grønn ertestuing og aioli.
BARNE BANGERS & MASH 125,-
Grillede pølser fra Annis pølsemakeri på Ringebu serveres med potetstappe og sprø jordskokkchips.
Dessert
Lyst på noe søtt? Det blir aldri feil! Du trenger ikke spør resten rundt bordet.
IS OG SORBET 99,-
Is eller sorbet fra Iskremgården.
SJOKOLADEFONDANT 139,-
BLÅBÆRMOUSSE 139,-
LUN EPLEKAKE 139,-
Eplekake fylt med vaniljekrem og kanel. Toppes med mandelcrumble. Serveres med vaniljeiskrem, nøttemarengs og karamellsaus.